Arkiv forskning og statistikk
Her finner du oversikt over saker knyttet til forskning og statistikk publisert på KORUS.no

-
Ni gode grunner til å gjennomføre Ungdata junior
Ungdata junior er et verktøy som gir god oversikt over hvordan barn mellom 10 og 12 år synes det er å vokse opp i din kommune. Her finner du flere gode grunner til å delta.
-
Rusbruk blant ungdom i Europa
De høye tallene for bruk av kokain og andre rusmidler blant videregåendeelever i Oslo i årets Ungdata-undersøkelse overrasket. Men hvordan er bildet i resten av Europa? KORUS Oslo har laget en oppsummering.
-
Ungdom tar styring i Ungdata
Tromsø kommune har lenge jobbet målrettet med ungdomsmedvirkning. Gjennom en ny prosedyre for arbeidet med Ungdata, ønsker de å sikre reell medvirkning hver gang undersøkelsen gjennomføres.
-
Ny Ungdata-gjennomføring i Troms og Finnmark
Planleggingen av neste Ungdata-undersøkelse i Nord-Norge er i full gang. I mars 2024 er det elever i Troms og Finnmark fylke som skal delta, både de på mellom- og ungdomstrinnet, og ungdom på videregående skolenivå.
-
Færre sliter med pengespill, men tallene er fortsatt høye
Antall mennesker med pengespillproblemer er mer enn halvert på fire år, men fortsatt er 23 000 i Norge rammet. I tillegg er 93 000 personer i risikosonen.
-
"Alle” bruker ikke kokain
Selv om Føre Var i Bergen og Trondheim rapporterer en økning i bruken av kokain, betyr det ikke at alle nå bruker det. — Det er veldig viktig å påpeke at 95,3 prosent av de mellom 16 og 30 ikke har brukt kokain siste året, sier Katrin Øien i KORUS Midt.
-
Flere overdosedødsfall
Folkehelseinstituttet melder i dag at totalt 321 personer døde av overdose i 2022. Det er en økning på 74 personer sammenlignet med året før.
-
Invitasjon til undersøkelse om brukererfaringer
KORUS Midt inviterer din kommune eller bydel til årets Nasjonale Brukererfaringsundersøkelse. Undersøkelsen gir kommunen din viktig informasjon om hvordan tjenestene oppfattes av brukere med rusmiddelproblemer.
-
Dette kjennetegner ruspasienter med psykisk lidelse
Nesten halvparten av pasientene i døgnbehandling for rusavhengighet har en psykisk lidelse. Disse har økt risiko for tilbakefall etter behandling, skriver forskere ved KORUS Midt.