Velkommen til KORUS sør
Vi er 18 engasjerte fagfolk som formidler og bygger opp rusfaglig kompetanse i Vestfold og Telemark, Agder og deler av Viken (tidligere Buskerud). Vi er opptatt av hvilke konsekvenser rusmiddelbruk får for den enkelte, familien og andre berørte.
Vi tilbyr tjenester til ansatte i:
- kommuner
- spesialisthelsetjenesten
- frivillige organisasjoner
- andre aktører på rusfeltet
Våre samarbeidspartnere er blant andre statsforvalteren,fylkeskommunen og kompetansemiljøer innenfor rus, psykisk helse, vold og traumer.
Vi er eid av Blå Kors klinikk Skien, og får et årlig tilskuddsbrev og finansiering fra Helsedirektoratet.
Kurs og arrangementer
Her finner du kurs, nettverk, fagdager og konferanser i regi av KORUS Sør.
-
des 13.
KORUS sør
Fagdag: unge og rus, Larvik, Sandefjord og Tønsberg kommune
-
jan 16.
KORUS Oslo
Lansering av e-læring om eldre, alkohol og legemidler
Skreddersydde kurs
Finner du ikke det kurset du har behov for? Vi skreddersyr kurs og holder flere ferdige kurs på bestilling.
Våre ansatte
Er det noe du lurer på? Det er bare å ta kontakt med en av våre ansatte.
Siste nytt fra KORUS sør
-
Mobilbruk går utover søvn og skolearbeid
Hele en av tre barn i Vestfold og Telemark sier de bruker mobilen når de egentlig burde sove. I tillegg opplever 23 prosent at bruk av telefonen går utover skolearbeidet, viser ferske tall fra Ungdata pluss.
-
RAPPORT: Ungdata pluss 2023
Hele 6000 barn fra Vestfold og Telemark har for første gang svart på Ungdata pluss. Undersøkelsen er unik i norsk sammenheng og skal følge de de samme deltakerne fram til de er voksne.
-
Setter leken i sentrum
På Mosby oppvekstsenter er målet at elevene skal glede seg til hver eneste skoledag. Det har de oppnådd ved å reintrodusere leken.
-
En skole som bryr seg
På Stigeråsen skole i Skien er målet at alle skal være inkludert, både på skolen og på fritiden. En egen aktivitetsklubb, et lokale med enkel adgang også på kveldstid og engasjement fra foreldre, lærere og frivilligheten har gjort det mulig.
-
Mangler forskning på barn og brukermedvirkning
En ny rapport om bruker- og pårørendemedvirkning innen psykisk helse- og rusfeltet, peker på flere kunnskapshull i eksisterende forskning.
-
De mange ansiktene bak sosial ulikhet
Karin Gustavsen vil løfte fram historiene til «vanlige» barnefamilier som lever i fattigdom. Gjennom boka «Livet bak tallene», bidrar hun til mer kunnskap om hva sosial ulikhet og dårlige levekår egentlig er.
-
Lær deg å bruke Motiverende samtale i gruppe
Motiverende samtale (MI) kan hjelpe mennesker som trenger motivasjon til å gjøre endringer i livet. Nå inviterer vi til kurs for deg som vil ta i bruk metoden i grupper.
-
Rapport - Rusbruk i graviditet og småbarnsperiode
Hvorfor blir færre gravide med rusproblemer henvist til behandling? KORUS og Blå Kors klinikk Skien gjennomførte i vår en spørreundersøkelse om temaet blant kommuneansatte, og har nå lansert en rapport med noen svar.
Våre verktøy
-
Digitale fagøkter for 1.-4. trinn og SFO: Barn og følelser
Dette undervisningsopplegget med videoer og oppgaver er laget for felles læring i personalgruppen.
-
Samtaler med barn
Å snakke med barn om vanskelige temaer som rus, vold og psykisk helse kan være krevende. KORUS kan hjelpe deg å legge til rette for gode hverdagssamtaler med barn du er bekymret for.
-
Samtale med foresatte
Jobber du i barnehage eller skole og er bekymret for et barn? Den nødvendige samtalen er et verktøy som hjelper deg å snakke med foreldrene om utfordringene.
-
Med disse 11 spørsmålene kan du lettere snakke med barn om erfaringer med rus
Mange barn og unge sitter inne med følelser og erfaringer knytta til omsorgssvikt, rus og vold. Og problemet blir ofte bare enda større hvis ingen får vite om det. Så hvordan kan voksne prate med barna for å få de til å åpne seg opp om hvordan de har det?
-
Forebyggende plan - et tiltak i barnevernsreformen
Alle kommuner skal lage en plan for å forebygge omsorgssvikt og utvikling av atferdsvansker. Hvordan løse dette på en kunnskapsbasert måte?