Motiverende samtale/Motiverende intervju (MI)

Motiverende samtale (MI) er en samtalemetode for deg som jobber med mennesker som trenger hjelp og motivasjon til å gjøre endringer i livet sitt.

Å endre seg er krevende. Det vet alle som har prøvd å leve sunnere, slutte å røyke eller endre rusvaner. Motivasjonen kan svikte, vi kan oppleve motstridende tanker, følelser og ofte motstand.

Styrker evnen til å hjelpe

Skal du fremkalle indre motivasjon er trygghet og tillit mellom deg og den du skal hjelpe helt avgjørende. Motiverende samtale er en forskningsbasert metode som hjelper deg å lykkes med dette. En viktig del av metoden er å gå inn i samtalen uten å dømme eller konfrontere.

Ta kurs i MI

KORUS tilbyr kurs og tilpasset undervisningsopplegg i MI. Den grunnleggende opplæringen består av foredrag, øvelser og praktisk arbeid. Vi har også utviklet en egen verktøykasse for trening og praktisering i etterkant.

Kurset passer for deg som jobber med mennesker og metoden kan brukes på alle aldersgrupper. MI kan i tillegg være en del av en større prosess ved din arbeidsplass eller i din kommune.

KORUS tilbyr:

  • Grunnkurs i MI - fysisk og digitalt
  • Fordypningskurs med tilbakemelding på egen samtale ved MI-analyse
  • Kurs i MI i arbeid med grupper
  • Oppfølgning og veiledning ved ditt lokale KORUS
  • Mulighet for skreddersydde kurs
  • Hjelp til implementering

Vi er opptatt av at kursene våre er tilpasset de utfordringene du møter i din arbeidshverdag. Ta gjerne kontakt for å diskutere dine behov.

Kurs

Ansatte

Kontakt en ansatt i ditt KORUS for mer informasjon om MI:

Finn flere ansatte her