E-læring om rus og forebygging
Visste du at KORUS har flere tilbud om e-læring, kurs og veiledning på nett? Her kan du lese mer om dem.
Publisert: 15 januar 2025
Skrevet av: KORUS
E-læring - Motiverende samtale (MI) med ungdom
Dette er et grunnkurs i Motiverende samtale (MI) for deg som jobber med ungdom og unge voksne. Kurset inneholder teori, videoer med eksempler og noen oppgaver.
E-læring: Aldring, alkohol og legemidler
Dette er et kurs som gir deg som jobber med eldre grunnleggende kompetanse til å snakke om aldring, alkohol og legemidler. Gjennom tekst, film og oppgaver, lærer du mer om konsekvenser av bruk og får råd om hvordan du kan bidra til at den enkelte tar gode valg knyttet til egen helse.
Digitalt kurs i somatisk helse og rus
Gjennom en serie korte videoer og refleksjonsoppgaver, gir dette kurset deg som jobber med personer med rusutfordringer kompetanse til å gjenkjenne vanlige somatiske komplikasjoner. Du får også informasjon om hjelpetilbudet som finnes.
Undervisningsopplegg til NRK-serien RUS
Dette er et undervisningsopplegg rettet mot elever i videregående skole, og tar utgangspunkt i hver av de fem episodene i den prisvinnende NRK-serien RUS. Disse brukes som bakgrunn for å løfte fram ulike sider ved rusen og skape debatt og engasjement i klasserommet.
E-læring: Legemiddelassistert rehabilitering (LAR
Dette kurset gir deg en grundig innføring i LAR, og gir råd om hvordan du på best mulig måte kan hjelpe pasienter gjennom helhetlig, koordinert og individuell behandling.
Ungdata – Slik bruker du tallene
Resultatene fra Ungdata-undersøkelsen gir et tydelig bilde på hvordan barn og unge i ditt nærmiljø har det. Men hvordan kan du bruke tallene i praksis? På disse sidene finner du eksempler, erfaringer og råd fra kommuner, fylkeskommuner, bydeler og andre.
Digitalt kurs: Ansvarlig vertskap
KORUS har på oppdrag fra Helsedirektoratet utviklet en digital versjon av kurs i ansvarlig vertskap. Det består av flere leksjoner med film, animasjon og ulike oppgaver som skal løses.
Videoundervisning: Bruk av illegale rusmidler i utelivet
Målet med filmene er informasjon om ulike rusmidler i tilknytning til uteliv, hva skjenkelovgivningen sier på området, førstehjelp, samt råd og tips til bartendere og annet personell.
Samtale med foresatte
Jobber du i barnehage eller skole og er bekymret for et barn? Den nødvendige samtalen er et verktøy som hjelper deg å snakke med foreldrene om utfordringene.
Videoundervisning: Samtaler med barn
Å snakke med barn vi er bekymret for er viktig for å kunne hjelpe. Her finner du fem korte undervisningsvideoer om hvordan du kan snakke med barn.
Slik kan din kommune jobbe med forebyggende plan
Alle kommuner skal ha en klar plan for arbeidet de gjør med å forebygge omsorgssvikt og adferdsproblemer hos barn. På våre sider finner du videoforedrag og oppgaver knyttet til dette temaet.
Det ene finner du her: Forebyggende plan - et tiltak i barnevernsreformen
Vi har også et tilbud utviklet i samarbeid med statsforvalteren:
Rusarbeid i skolen
Dette er et tilbud fra KORUS Bergen, som arrangerer egne læringsnettverk i Vestland fylke. Her finner du en rekke ressurser, med videoer om alt fra virkningen av ulike rusmidler, til råd om systematisk rusarbeid i skole og dialog med elever og foreldre.
Digital håndbok: Snakk om ROP
Alle kommuner som følger opp personer med utfordringer innenfor rus og psykisk helse, bør benytte anbefalte kartleggingsverktøy. Målet med denne digitale håndboka er å bidra til dette.
Rusopplæringsprogram for barn og unge
Dette programmet er utviklet for alle som jobber med ungdom på institusjon. Opplæringen har som mål å bidra til trygghet i møte med ungdom som bruker rusmidler.
Barn og følelser
Dette er en serie digitale fagøkter rettet mot personalgrupper i SFO og 1. - 4. trinn i barneskolen. Opplegget går gjennom flere ulike tema knyttet til barns adferd og regulering av følelser.