Kommunalt planarbeid
Arbeid med kommunalt planarbeid på rusfeltet kan være utfordrende. KORUS kan bistå med råd, veiledning og hjelp til å få oversikt.
Alle kommuner har plikt til å ha alkoholpolitiske handlingsplaner. De fleste har også utarbeidet egne rusmiddelpolitiske handlingsplaner.
Gjennom Folkehelseloven, er kommunene i tillegg forpliktet til å ha klare mål og strategier for lokalt folkehelsearbeid. Rusmiddelpolitiske og alkoholpolitiske handlingsplaner kan være en del av folkehelseplanen.
For å gjøre jobben med dette enklere, kan KORUS bistå med:
Støtte i prosessen med utvikling og gjennomføring av planer
Hjelp til kompetanseutvikling på feltet
Implementering og gjennomføring av tiltak og programmer
Helhetlig oversikt over statlige føringer innen forebygging, tidlig intervensjon, behandling og oppfølging
Flere hjelpemidler
Det finnes mange gode hjelpemidler som kan gjøre arbeidet med å legge planer og sette mål enklere, her er noen eksempler.
BrukerPlan er et godt verktøy for å kartlegge omfanget av problematisk rusmiddelbruk i en kommune
Hurtig kartlegging og handling (HKH) kan hjelpe med å få oversikt over utfordringer og gi konkrete forslag til løsninger
Relatert innhold
-
Hurtig kartlegging og handling (HKH) - Hjelp til å løse lokale utfordringer
Lokale utfordringer knyttet til for eksempel rus, vold og kriminalitet kan være krevende å løse og få oversikt over. KORUS hjelper deg og din kommune med å kartlegge problemene og jobbe fram forslag til tiltak.
-
Ungdata - Slik bruker du tallene
Resultatene fra Ungdata-undersøkelsen gir et tydelig bilde på hvordan barn og unge i ditt nærmiljø har det. Men hvordan kan du bruke tallene i praksis?
-
BrukerPlan
BrukerPlan er et verktøy for kommuner som ønsker å få en oversikt over omfanget av rusmiddelbruk blant brukerne av kommunens helse-, omsorgs- og velferdstjenester.
Ansatte
Kontakt en ansatt i ditt lokale KORUS for mer informasjon om planarbeid:
- KORUS Oslo
- Epost
- 958 77 810/ 908 14 334
- KORUS Stavanger
- Epost
- 942 05 590

Yvonne Larsen
