Hurtig kartlegging og handling (HKH) - Hjelp til å løse lokale utfordringer
Lokale utfordringer knyttet til for eksempel rus, vold og kriminalitet kan være krevende å løse og få oversikt over. KORUS hjelper deg og din kommune med å kartlegge problemene og jobbe fram forslag til tiltak.
HKH er et kartleggingsverktøy som kan hjelpe din kommune med å utforske og få oversikt over lokale utfordringer. Sammen ser vi nærmere på eksisterende tiltak og avdekker hull og mangler. Kartleggingen ender opp i en handlingsplan med konkrete forslag til tiltak og løsninger.
Slik utføres kartleggingen
Kommunene gjennomfører kartleggingen, men får opplæring, bistand og veiledning fra KORUS. Ideelt sett består gruppen som jobber med kartleggingen av fem til sju personer.
Verktøyet tar i bruk metoder som observasjon, fokusgrupper, intervjuer og spørreundersøkelser, og involverer lokalmiljøet, offentlige og frivillige organisasjoner på forskjellige måter.
Dette er HKH:
- HKH kartlegger både problemet og innsatsen som gjøres for å løse det
- Basert på kartleggingen utvikles forslag til løsninger og tiltak
- HKH bygger på en metode utviklet av Verdens Helseorganisasjon
- Kartleggingen foregår over en periode på seks til åtte måneder
- Det er utviklet en egen manual som støtter kartleggingen
Relatert innhold
-
Ungdom
Jobber du med ungdom og har behov for informasjon og bistand knyttet til rus og forebygging? Her finner du oppdatert kunnskap og gode verktøy.
-
Ungdata - Slik bruker du tallene
Resultatene fra Ungdata-undersøkelsen gir et tydelig bilde på hvordan barn og unge i ditt nærmiljø har det. Men hvordan kan du bruke tallene i praksis?
-
-Vi fikk en skikkelig «boost» i ungdomsarbeidet
Rus, vold, slåsskamper og kriminelle nettverk skapte bekymring. I Lørenskog var behovet stort for å forstå ungdomsmiljøene. Ungdata bidro til å skaffe oversikt og ta kloke valg.
Ansatte
Kontakt en ansatt i ditt lokale KORUS for mer informasjon om HKH: