Leder konferanse om natur og helse

15. mars arrangeres konferansen Frisk i friluft i Lillestrøm. KORUS midt-rådgiver Sigrid Rohde er konferanseleder.

Portrettfotografi av KORUS midt-rådgiver Sigrid Rohde. Hun sitter ved et bål ikledd varm jakke og pannebånd.
ILDSJEL: Sigrid Rohde har i flere år vært primus motor for utbredelsen av utendørsterapi i Midt-Norge. 15. mars skal hun lede konferansen Frisk i friluft. (Foto: Erik M. Sundt/ Sykepleien)

Det blir en utrolig spenstig konferanse med mange enere, sier Sigrid Rohde, rådgiver ved KORUS midt. Hun snakker om dagskonferansen Frisk i friluft, som arrangeres som en del av Camp Villmark 15. mars i Lillestrøm.

Konferansen tar for seg hvordan natur og friluftsliv kan bidra til bedre folkehelse, og på programmet finner vi inspirerende innlegg fra kjente profiler, forskere og fagfolk innen helse og friluftsliv. Konferansen vil også være en møteplass der man kan bygge nettverk med helsepersonell, forskningsmiljøer og frivillige organisasjoner.

Frisk i friluft
  • Konferansen Frisk i friluft arrangeres 15. mars i Lillestrøm og er del av Camp Villmark, Norges største innendørs friluftsmesse
  • Frisk i friluft er et samarbeid mellom Senter for psykisk helse, NFUT, Stiftelsen Medvandrerne, NAPHA, ABC for god psykisk helse og KORUS (øst, sør og midt)
  • På konferansen deler forskere, fagpersoner og kjente profiler kunnskap om hvordan natur og friluftsliv kan bidra til bedre folkehelse
  • Les mer og bestill billetter på campvillmark.no

Blant foredragsholderne er Are Lerstein fra Stiftelsen Medvandrerne og Johanne Refseth, bedre kjent som Psykolog med sovepose.

Sigrid Rohde har vært sentral i planleggingen av konferansen, og vil lose publikum gjennom programmet som konferanseleder. Rohde brenner for friluftsliv og har vært primus motor for utbredelsen av utendørsterapi i Midt-Norge. Da hun fikk utmerkelsen Årets villmarking 2022, het det i pressemeldingen fra Camp Villmark at:

“Friluftsterapien har potensiale til å nå langt, men er ennå ikke satt i system i helsevesenet. Det er kun ildsjeler som driver dette frem, men med stadig grundigere dokumentert effekt vil det kanskje bli endringer på dette i fremtiden."

Les mer om konferansen Frisk i friluft, se foreløpig program og bestill billetter her

Kontakt

Publisert: 6. feb. 2024 Av: Vilde Dyrnes Ulriksen