Disse kommer, kommer du?

Påmeldingen til årets Barnet og Rusen er åpnet. I år har vi flere spennende foredragsholdere på programmet.

Bildesamling av alle foredragsholderne på årets Barnet og Rusen.
FAGLIG OPPDATERING: Har du behov for påfyll innen ditt fagområde? På Barnet og Rusen er det mye å velge mellom.

Hvilken effekt har foreldres alkoholbruk på barna og hva er et "vanlig" alkoholbruk? Det er blant spørsmålene som stilles på konferansen Barnet og Rusen, som fra 26. - 28. september arrangeres av KORUS Sør og Blå Kors klinikk Skien i Sandefjord.

Les mer om konferansen og se hele programmet her

På årets konferanse får vi besøk av flere dyktige fagfolk.

På dag en er Ingunn Olea Lund, forsker ved Folkehelseinstituttet (FHI), først ute. Hun løfter fram en studie som ser nærmere på alkoholbruk og foreldrerollen. Sosionom Martin Eia-Revheim, som i 2022 gav ut boka "Å sette sammen bitene", deler sin historie om vold, skam og reparasjon.

Deltakere får i tillegg mulighet til å velge mellom flere parallellseminarer om temaene rus og psykofarmaka i svangerskapet, oppfølging av gravide og småbarnsfamilier og en egen økt om barnehagen som forebyggende arena.

Meld deg på Barnet og Rusen her

Å ruse seg vekk fra skam

Dag to starter med besøk av psykolog Anette Holmgren, som snakker om det å ruse seg vekk fra skam. Hun blir fulgt av brukerrepresentantene Richard og Line Grønlie, som snakker om tilfriskning og familieperspektivet.

Les Blå Kors klinikk Skien sitt intervju med Anette Holmgren her

Denne dagen blir det blant annet mulighet til å velge mellom parallellseminarer om alkoholbruk i svangerskapet, betydningen av seksuelle overgrep og PYC foreldreveiledning ved kognitive vansker. Familieambulatoriet i Danmark deler av sin kunnskap, Helsedirektoratet holder seminar om tjenester til barn, unge og deres familier. I tillegg snakker Elisabeth Gjetøy Johnsen fra KORUS Midt om hvordan man kan bruke egne erfaringer i møte med barn som pårørende.

Det mellommenneskelige

Konferansen avsluttes på torsdag med musikk og innlegg om "det mellommenneskelige, kjærlige, empatiske og tilstedeværende NÅ-øyeblikket", fra Sebastian Christensen.

Les KORUS.no sitt intervju med Sebastian Christensen her

Anne-Kristin Imenes fra KORUS Sør deler tanker om "kunsten å snakke med barn", og Nadja Fredriksen fra Nordens Velfærdscenter i Helsinki ser på alkohol, graviditet og FASD.

Dagens parallellseminarer tar for seg førspråklig brukermedvirkning og modeller, erfaringer og forskning fra Familieambulatoriet i Norge.

Publisert: 20. jun. 2023 Av: Bjørn Runar Foss Sodeland