Martin Eia-Revheim

Bilde av Martin Eia Revheim

Å sette sammen bitene - min historie om vold, skam og reparasjon

Eia-Revheims historie om en barndom preget av rus og vold er dessverre ikke unik. Det anslås at rundt 300 000 barn i Norge opplever omsorgssvikt. Flere av disse blir syke voksne. Martin har sammenlagt levd mer enn fem år av livet sitt på ulike institusjoner. Der har han selv opplevd det statistikkene sørgelig viser, at menn er underrepresentert i det å søke hjelp, men overrepresentert i statistikker for vold, rus og selvmord. Han ønsker at menn skal bli like modige som kvinner når det gjelder å egen sårbarhet.

Dette er ikke en klassisk seiershistorie, hvor helten seirer og alt er over. Martin tar oss også med inn i hvordan dette påvirker ham nå, men viser også at det går an å reparere og akseptere det som har skjedd, samtidig som man bygger et nytt og annet liv. Han forteller om at reparasjonsarbeidet er et livsprosjekt, men at det går an å finne en ny ro og at kjærlighet finnes, så lenge vi tør å ta risikoen ved å åpne oss for den. Og han minner oss om at det er lov å blande seg, for statistisk sett er det slik at de skada barna er rundt oss hver dag; i hver barnehage, i hver skoleklasse, i hvert nabolag og på enhver arbeidsplass.

Informasjon om foredragsholder

Martin Eia -Revheim (f. 1973) er utdannet sosionom. I dag er han ansatt i Sparebankstiftelsen DNB, hvor han har ansvar for stedsutvikling og eiendom, blant annet som leder for utviklingen av Sentralen, Biermannsgården, Det Norske Myntverket og Nasjonalgalleriet. I 1998 grunnla han klubbscenen BLÅ og har senere vært sjef for blant annet Kongsberg Jazzfestival, Kringkastingsorkesteret og Norsk Musikkinformasjon, i tillegg til lederverv for Oslofilharmonien og Norsk Kulturråd.  I 2022 ga han ut boka «Å sette sammen bitene» på Cappelen Damm.

Hør lydboka til Martin Eia-Revheim her

Publisert: 23. mar. 2023