Stor interesse for utendørsterapi

KORUS midt er i gang med sin femte kursrekke i utendørsterapi, og inviterer til nettverkssamling i november.

Foto av Sigrid Rohde, Hanne Lunde og Stein Arve Strand på hytta Skallstuggu. De smiler, og alle tre har på seg strikkegensere med bålmotiv.
UNIFORMEN: Bålgenseren har blitt et fast innslag på samlingene i utendørsterapi. Fra venstre: Sigrid Rohde, Hanne Lunde og Stein Arve Strand. (Foto: privat)

Publisert: 21 oktober 2024

Skrevet av: Vilde Dyrnes Ulriksen

KORUS midt har holdt kurs i utendørsterapi siden 2020, og interessen for opplegget har ikke blitt mindre. Plassene til femte kull ble raskt fylt opp, og 33 deltakere har nå gjennomført den første av tre utendørsterapi-samlinger på Skallstuggu i Levanger.

KORUS midt-rådgivere Sigrid Rohde og Stein Arve Strand ledet samlingen på fjellet, som ble arrangert i samarbeid med NAPHA (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid), stiftelsen Medvandrerne og Trondhjems Turistforening.

– Som alltid var det en flott og engasjert gjeng som ble med. Det var en god blanding av folk, blant annet fra helseforetak, kommuner, universitet og frivilligheten, forteller Rohde.

– Den første samlingen i kurset har alltid som hovedfokus å etablere kursgjengen som gruppe. Derfor jobber vi mye med gruppeprosesser, teambuilding, sanseøvelser og ikke minst bålsamtalen for å bli bedre kjent og gjøre det lettere å dele erfaringer og ta kontakt med hverandre, forklarer Strand.

Denne gangen var Hanne Lunde fra Stiftelsen Medvandrerne med for å lede bålsamtalen. Friluftsdame Marit Bjørhusdal bidro med teambuildingsøvelser.

Deltakere på kurs i utendørsterapi samlet rundt bålet om kvelden
RUNDT BÅLET: Bålsamtalen er en sentral del av kursene i utendørsterapi, og hjelper kursdeltakerne å bli bedre kjent. Denne gang ble bålsamtalen ledet av Hanne Lunde fra stiftelsen Medvandrerne. (Foto: privat)

– Vi introduserte deltakerne til mulighetslandskapet for samarbeid med frivilligheten, og ikke minst brukerstemmene. Vi er også opptatt av å løfte blikket, og snakket om ABC for god psykisk helse, miljø og naturvern, samt hvilke hensyn vi må ta når vi bruker naturen som «terapirom», sier Rohde.

– Nok en gang ser det ut som vi har en topp motivert gjeng. Praten går lett og folk har det artig sammen, smiler Strand.

– Vi gleder oss til fortsettelsen!

Nettverkssamling i november

For tidligere kursdeltakere i utendørsterapi er det fremdeles mulig å melde seg på nettverkssamlingen 6. og 7. november, som også arrangeres også på Skallstuggu.

Deltakerne vil få innblikk i såkalt «adventure therapy», og det blir fokus på frivillighetens plass i utviklingen av utendørsterapi-feltet. Du får høre om tilbud fra Røde Kors, Norges Jeger- og Fiskerforbund samt Naturvernforbundet, og på dag to blir det et dypdykk i stiftelsen FIRE - Ett skritt videre.

Målgruppen for nettverkssamlingen er:

  • Alle som tidligere har deltatt på våre kurs eller nettverkssamlinger i utendørsterapi
  • Ansatte fra tjenester som ønsker å etablere eller videreføre et tiltak i egen tjeneste med naturen som metode
  • Representanter fra frivillige, ideelle, bruker- og pårørendeorganisasjoner, samt personer med egenerfaring og interesse for dette fagfeltet
  • Aktører som driver med tilsvarende tiltak i Norge

Meld deg på her. Påmeldingsfrist: 31. oktober

Vil du lære mer om utendørsterapi?

Hva handler utendørsterapi egentlig om? Se videoen under for å bli litt klokere:

Kontakt