Gatenær blir gratis

Vi fjerner deltakeravgiften til årets Gatenærkonferanse. Målet er nå ut til oppsøkende tjenester med begrensede budsjetter.

Karen Margrete Tjosevik Asheim
VELDIG FORNØYD: Karen Margrete Tjosevik Asheim, KORUS Stavanger, er glad for at flere ungdomsarbeidere får anledning til å delta på konferansen. (Foto: Kristine Angelskår Ytreland)

De syv KORUS-ene har sammen besluttet at Gatenærkonferansen 2024 skal være uten deltakeravgift. Dette er del av vår nasjonale satsing på det oppsøkende feltet, og gjøres for å bidra til at så mange som mulig kan melde seg på konferansen.  

– Vi vet at det er mange dedikerte ungdomsarbeidere ute i feltet. De utgjør en stor forskjell i mange unges liv. Vi håper at Gatenær kan inspirere til videreutvikling av ungdomsvennlige, oppsøkende tjenester for både små og store kommuner, sier Karen Margrete Tjosevik Asheim fra KORUS Stavanger.

– Vi vet at det er mange dedikerte ungdomsarbeidere ute i feltet.

Karen Margrete Tjosevik Asheim

Karin Gustavsen jobber i KORUS sør og er med inn i den nasjonale satsingen. Hun håper mange melder seg på.

Vi forstår at det fortsatt er betydelige utgifter knyttet til reise og opphold, men vi håper at dette kan være et godt tiltak for å bidra til økt deltakelse. 

Hva håper KORUS å oppnå ved å fjerne deltakeravgiften på Gatenær? 

Vi håper at konferansen kan utgjøre et startpunkt for den nasjonale satsingen på det oppsøkende feltet. Vi ønsker derfor å få med så mange som mulig på Gatenær.

Karin Gustavsen holder foredrag. Hun er engasjert, vifter med armene og forklarer. I bakgrunnen har hun et bilde av to, små, slitte barnesko.
NASJONALT LØFT: Karin Gustavsen håper dette bidrar til å løfte feltet. (Foto: Bjørn Sodeland)

Gatenær er i dag det eneste nasjonale møtepunktet for oppsøkende arbeid, og er et samarbeid mellom alle det syv regionale KORUS-ene.

Både Gustavsen og Asheim skal delta på konferansen i september, og oppfordrer alle interesserte i sine regioner til å melde seg på.

Påmelding og program finner du her.

Les mer om den nasjonale satsingen på oppsøkende arbeid her

Publisert: 21. jun. 2024 Av: Anna Opland Stenersen