Bli kjent med vår kollega Alexander!
Vi vil presentere våre dyktige kolleger i KORUS Oslo i tiden fremover. Denne uken blir vi kjent med Alexander Sollie Hvaring, som er utdannet psykolog.

Publisert: 09 april 2025
Skrevet av: KORUS Oslo
Hei Alexander! Kan du fortelle litt om deg selv?
– Jeg heter Alexander og bor på St. Hanshaugen i Oslo med samboeren min og hunden vår Lulu. Når jeg ikke er på jobb, trives jeg best med aktiviteter som hører våren og sommeren til – sånn sett bor jeg kanskje på feil breddegrad.
Jeg liker også å lese, og har alltid et par bøker i rotasjon. Akkurat nå leser jeg The Myth of Normal av Dr. Gabor Maté, en bok som utforsker hvordan det moderne samfunnet bidrar til stress og psykiske lidelser.
Jeg har jobbet i KORUS i omtrent åtte år, med et halvannet års opphold i spesialisthelsetjenesten underveis. Nå har jeg en delt stilling der jeg jobber som psykolog hos Ungbo to dager i uka, og er i KORUS resten av tiden.
Hva er viktig for deg i jobben din?
– At arbeidet bygger på en kunnskapsbasert tilnærming og faktisk fører til noe positivt for målgruppene våre. Når man jobber forebyggende og på det nivået vi gjør i KORUS, får man sjelden umiddelbar tilbakemelding på effekten av det man gjør. Da blir det ekstra viktig å støtte seg på beste praksis.
Et godt arbeidsmiljø betyr også mye for meg, og at oppgavene føles meningsfulle, varierte og akkurat passe utfordrende.
Hva jobber du med på KORUS?
– Jeg har en variert arbeidshverdag, hvor jeg driver med fagutvikling, opplæring og veiledning innen temaer som blant annet MI, rusforebygging, vold og psykisk helse.
De siste par årene har vi også jobbet tett med FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) med å utvikle et verktøy for å gjennomgå et lands rusforebyggingsinnsats. Det har vært både spennende og lærerikt, og det er gøy å se hvordan det skaper ringvirkninger både nasjonalt og internasjonalt.
Her kan du lese mer om noen av Alexanders fagområder
-
Motiverende samtale/Motiverende intervju (MI)
Motiverende samtale (MI) er en samtalemetode for deg som jobber med mennesker som trenger hjelp og motivasjon til å gjøre endringer i livet sitt.
-
Kompetanseutvikling rus og vold
Kompetanseutvikling rus og vold er for deg som i jobbsammenheng møter personer med samtidige utfordringer knyttet til psykisk helse, rus og vold.
-
Kartleggingsverktøy: psykisk helse og rus
Kartleggingsverktøy kan være en ressurs i samtalen på behandlingsrommet, og bidra til bedre oppfølging og behandling.
-
Myter og magefølelse - hvordan kan vi sikre at forebygging er evidensbasert?
Mange tiltak med gode intensjoner har ingen rusforebyggende effekt. Men hva virker egentlig? Vi har satt forebygging som ett av våre hovedtema på Arendalsuka.
-
Kjentmann: Slik forstår vi ungdom bedre
Hva skjer i ungdomshjernen, og hvordan kan skolens ansatte bruke denne kunnskapen i møte med elevene?
-
Irland ser til Norge for bedre forebygging
En gjennomgang av det norske forebyggingssystemet vekker interesse. Nylig ble KORUS invitert til Irland for å dele sine erfaringer.