– Vi må ta statistikken ut av skuffen

Bjørnafjorden kommune har i tett samarbeid med lokale skoler og barnehager jobbet aktivt med å involvere foreldrene i arbeidet med Ungdata-tallene. Det har gitt flere gode resultater.

Carl André Dahl forteller hva kommunen har jobbet med i en skjermdump fra en video.
VISER UNGDOMMENS HVERDAG: Carl André Dahl, ruskonsulent i Bjørnafjorden kommune, mener Ungdata-tallene gir foreldre en unike mulighet til å få et innblikk i ungdommens hverdag. (Skjermdump)

– Når statistikken bare blir digital eller liggende i en skuff er det lite nytte av den. Så vi må ta den ut av skuffen og ut til foreldregruppene, sier ruskonsulent Carl André Dahl i Bjørnafjorden kommune.

Tilgjengelige tall

Han mener en av de aller viktigste jobbene som kan gjøres etter at Ungdata-undesøkelsen er gjennomført, er å gjøre tallene tilgjengelige og forståelige.

Å forvente at foreldrene selv skal plukke opp rapporten og hente ut det som er relevant for dem, mener han er ønsketenkning.

– Da bommer vi, hvis vi tror det er sånn. Så vi må ta med kunnskapen ut. Vi må spre den, og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive til det, sier Dahl.

SLIK BRUKER VI UNGDATA: I Bjørnafjorden kommune har de gjort mye arbeid for å nå ut til foreldrene. (Video: Thomas Anthun Nielsen)

Følg Ungdatakonferansen

Temaet for Ungdatakonferansen 2023 er Ungdom og rus. Den arrangeres på Sentralen i Oslo, 15. november fra 9:15 til 15:30. Arrangementet strømmes og du kan følge hele sendingen gratis her.

Kontakt

Publisert: 14. nov. 2023 Av: Thomas Anthun Nielsen