– Vi må ta statistikken ut av skuffen
Bjørnafjorden kommune har i tett samarbeid med lokale skoler og barnehager jobbet aktivt med å involvere foreldrene i arbeidet med Ungdata-tallene. Det har gitt flere gode resultater.
– Når statistikken bare blir digital eller liggende i en skuff er det lite nytte av den. Så vi må ta den ut av skuffen og ut til foreldregruppene, sier ruskonsulent Carl André Dahl i Bjørnafjorden kommune.
Tilgjengelige tall
Han mener en av de aller viktigste jobbene som kan gjøres etter at Ungdata-undesøkelsen er gjennomført, er å gjøre tallene tilgjengelige og forståelige.
Å forvente at foreldrene selv skal plukke opp rapporten og hente ut det som er relevant for dem, mener han er ønsketenkning.
– Da bommer vi, hvis vi tror det er sånn. Så vi må ta med kunnskapen ut. Vi må spre den, og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive til det, sier Dahl.
Følg Ungdatakonferansen
Temaet for Ungdatakonferansen 2023 er Ungdom og rus. Den arrangeres på Sentralen i Oslo, 15. november fra 9:15 til 15:30. Arrangementet strømmes og du kan følge hele sendingen gratis her.
Relatert innhold
-
Ungdata - Slik bruker du tallene
Resultatene fra Ungdata-undersøkelsen gir et tydelig bilde på hvordan barn og unge i ditt nærmiljø har det. Men hvordan kan du bruke tallene i praksis?
-
Forarbeid og forankring
Resultatene fra Ungdata-undersøkelsen gir et godt bilde av hvordan lokal ungdom har det. Vi oppfordrer derfor kommuner som planlegger å gjennomføre undersøkelsen til å bruke god tid på forarbeid og forankring, slik at de får mest mulig ut av kunnskapen ungdommen deler.
-
Løftet Ungdata til topps
Vestfold og Telemark fylkeskommune har gjort Ungdata til et sentralt arbeidsverktøy og involvert seg i alt fra rapportskriving til presentasjon av tallene for et bredt spekter av fagområder.
-
Ungdata
KORUS har en viktig rolle knyttet til planlegging og gjennomføring av Ungdata-undersøkelsen. Vi kan hjelpe med alt fra analysearbeid til iverksettelse av tiltak.