Fjerde opplæring

Fjerde opplæring består av en gjennomgang av trinn 6 og 7 i SAT-prosessen.

Trinn 6

Trinn 6 er «planlegge tiltak», og her er det ønskelig at tjenesten som gjennomfører SAT-en styrer mot en mer kunnskapsbasert praksis. Dette innebærer en kombinasjon av forskningsbasert kunnskap, erfaringsbasert kunnskap og brukerkunnskap slik modellen under illustrerer.

I tiltaksplanen skal de ulike målene fylles ut, hva som er tiltaket, på hvilket forebyggende nivå tiltaket befinner seg og hvem som er ansvarlig. Kun tjenesten som er ansvarlig for SAT-en kan ta ansvaret for å gjennomføre tiltak som ligger til egen tjenestes mandat. 

I arbeidet med trinn 6 skal kartleggingsteamet benytte skjemaet Tiltaksplan.

Det må være en tydelig bestilling, en tydelig forankring og en fleksibilitet og myndighet i tjenesten til å kunne følge opp tiltakene.  

Maria Ekdal Gomes, Utekontakten i Asker.

Trinn 7

Trinn 7 er «skrive rapport», og dette er det siste trinnet i SAT-prosessen. Hoveddelen av dette arbeidet ligger på skriveren. Det er viktig at denne har satt av nok tid til arbeidet, både underveis i kartleggingsprosessen og i denne sluttfasen av arbeidet. Bruk gjerne vår rapportmal som et utgangspunkt.

En SAT-rapport er kort, men informativ, logisk og praktisk!

Monica Hoen Island, KORUS Oslo.

Skriveren bør sette opp møtepunkter med KORUS-veilederen, og be om innspill fra resten av kartleggingsteamet underveis i skriveprosessen. 

Etter denne siste opplæringen skal kartleggingsteamet ferdigstille rapporten med tiltaksplan, og bør utarbeide en plan for å gjøre rapporten kjent for ulike interessenter.   

Dersom du vil lese mer om trinn 6 og 7 kan du laste ned SAT-manualen eller PP-presentasjonen.

SAT-ressurser