Alle kan redde et liv
– Med ganske enkle grep kan hvem som helst bidra til å redde et liv, sier paramedic Bjørn Loe. I forbindelse med satsingsuken mot overdoser fikk over 200 personer innføring i førstehjelp og informasjon om ovedoseforebygging på Jernbanetorget i Oslo.
Publisert: 01 september 2023
Skrevet av: Anniken Sand
Forrige uke stilte ansatte fra KORUS og Velferdsetaten, Ambulansetjenesten og Oslo Universitetssykehus opp foran Jernbanetorget i Oslo for å lære bort førstehjelp. På rundt tre timer fikk over 200 personer innføring i førstehjelp, i tillegg til informasjon om overdoser og overdoseforebygging.
– Vi lærer bort enkel hjerte- og lungeredning, for det er noe alle kan gjøre og det kan redde liv. Når en person får hjertestans er ikke det viktigste hva som utløste det, for oppskriften er den samme. Med ganske enkle grep kan hvem som helst bidra til å redde et liv, sier paramedic Bjørn Loe.
Bjørn Loe er paramedic og har vært opptatt av brukergruppen og ivaretakelse av disse som en ressurs inn i det overdoseforebyggende arbeidet. Han har jobbet med førstehjelp i det fri siden 2004. Den gangen var initiativet en frivillig innsats, men siden 2015 har dette vært en del av overdoseforebyggende arbeidet i Oslo.
Arrangementet "Førstehjelp i det fri" finner sted to ganger årlig.
Relatert innhold
-
Overdoseforebyggende samtaler - samtaler som redder liv
Å snakke om overdoser kan bidra til å redde liv og forhindre alvorlige kognitive skader. Derfor har KORUS laget en håndbok med råd, veiledning og eksempler på hvordan du kan gå frem i en samtale om temaet.
-
Overdoseforebyggende arbeid
Overdoseforebyggende arbeid er innsats som bidrar til å redde liv og begrense helseskader. KORUS drifter flere faglige nettverk, arrangerer kurs, konferanser og har produsert en egen håndbok om temaet.
-
Kurs på bestilling: Overdoseforebyggende arbeid
Overdoseforebyggende arbeid redder liv. KORUS tilbyr kompetanseheving og rådgivning til din kommune.