Kurs i ledelse av nettverksmøter
I det sosiale nettverket rundt et menneske med rusutfordringer finnes ofte viktige personer som kan bidra til rehabilitering av vedkommende. KORUS tilbyr kurs i å lede møter mellom mennesker med rusutfordringer, de personene hen ønsker å invitere og representanter fra hjelpeapparatet.
Hva er nettverksmøter?
Nettverksmøter er en behandlingsform der sosiale nettverk mobiliseres for å bidra til å løse problemer for den som har rusutfordringer. Hjelpeapparatet kan benytte seg av disse møtene både før, under og etter behandlingssituasjonen. Fagpersoner fra både kommune- og spesialisthelsetjenesten kan delta, men hovedvekten av deltakerne bør være fra det sosiale nettverket. Å inkludere hovedpersonens sosiale nettverk kan bidra til hjelp, støtte og løsninger.
Kursene tilbys i samarbeid med NAPHA. Du kan lese mer om Åpen dialog i nettverksmøter på NAPHAs nettside.
Kursinnhold
Opplæring i nettverksmøter foregår over to dager med teori, øvelser og refleksjoner.
Målgruppe for kursene
Kliniske behandlere, miljøpersonell og ansatte i rus- og psykisk helsetjeneste, både i kommune- og spesialisthelsetjenesten.
- Les KORUS-rådgiver Roar Bakkens kronikk om at fagfolk må tørre å stole på pårørende.
- Se vår veileder for ledelse av nettverksmøter.
Relatert innhold
-
Voksne og eldre
Her finner du som jobber med voksne og eldre nyttig informasjon om hvordan rusmidler påvirker kroppen og verktøy som kan hjelpe deg i ditt arbeid.
-
Overdoseforebyggende arbeid
Overdoseforebyggende arbeid er innsats som bidrar til å redde liv og begrense helseskader. KORUS drifter flere faglige nettverk, arrangerer kurs, konferanser og har produsert en egen håndbok om temaet.