NETTSEMINAR: Ungdomshjernen og rus

Rusmiddelbruk i ungdomsårene kan føre til endringer i hjernen og prege hvordan personligheten utvikles. Torsdag denne uken inviterer vi til gratis nettseminar om temaet.

En gjeng ungdommer er på disko. De hopper opp og ned med hendene over hodet. (Foto: Istock)
SNAKK MED UNGDOMMEN: De som jobber i videregående skole har en viktig rolle når det gjelder å snakke med ungdom om rus. (Foto: Istock)

– Hjernen går gjennom en voldsom utvikling fra 13-års-alderen og fram til man blir 25. Da utvikles den rasjonelle delen av hjernen vår som preger hvordan personligheten blir, sier Fred Rune Rahm, lege og tidligere seniorrådgiver ved KORUS Sør.

Torsdag 20. april fra 09.00 – 11.30 inviterer vi deg som er ansatte i videregående skole eller jobber direkte med ungdom til nettseminaret "Ungdomshjernen og rus".

– De som jobber i videregående skolen har en veldig viktig rolle når det gjelder å snakke med ungdom, derfor er det viktig at de har oppdatert kunnskap om rus og vet hva de snakker om, sier Rahm.

Ærlighet varer lengst

Rahm mener det er avgjørende at informasjonen som gis til ungdom om rus er basert på ærlighet. Hvis de voksne utelukkende bruker pekefingeren og forteller om farene ved rus, kan det virke mot sin hensikt.

– Vi må være villige til å diskutere flere sider ved rusen. For det er jo en grunn til at folk ruser seg. Derfor er det viktig at vi deler god og sannferdig informasjon og er ærlige både på det vi vet og det vi ikke vet om konsekvensene av rusmiddelbruk, sier Rahm.

Les mer og logg deg på "Ungdomshjernen og rus" her

Ansatte

Publisert: 19. apr. 2023