Slik snakker du med barn

– Vi tror vi snakker med barn, men barna selv opplever ofte at vi ikke snakker ordentlig med dem, sier psykologspesialist Anne-Kristin Imenes i KORUS sør. Hun har utviklet et nytt kurs for deg som jobber i barnehage og skole.

Bilde av Anne-Kristin Imenes
DE VIKTIGE HVERDAGSSAMTALENE: Snakk med barn om helt vanlige ting, anbefaler psykologspesialist Anne-Kristin Imenes i KORUS sør. Det er i hverdagssamtalene vi bygger relasjon. (Foto: Bjørn Sodeland)

Mange barn bærer på mye som vi ikke oppdager tidlig nok. De trenger at vi voksne blir flinkere til å snakke med dem for å kunne gi hjelp.

Imenes forteller at det er i de hverdagslige samtalene vi legger grunnlaget og bygger relasjon.

– Det gjelder å gi barn lyst til å snakke med oss, igjen og igjen. Spesielt de som ikke er så flinke til å prate, trenger å øve på å snakke om vanlige ting, tanker og følelser hver dag.

Gjennom fem korte undervisningsvideoer gir hun konkrete råd og veiledning om temaet. Videoene retter seg mot ansatte i barnehager, skoler og hjelpetjenester. Til hver video er det laget en øvingssamling. 

Fakta om kurset
  • Hvem: Kurset er for alle voksne som jobber i barnehage, skole, SFO og i hjelpetjenestene.
  • Hva: Dette er et lite kursopplegg som kan kjøres internt i barnehage og skole.
  • Hvordan: Et kurs hjelper så lite om vi ikke øver, så det er derfor laget fem øvingssamlinger som hver varer 45 minutter. Samlingene kan kjøres i personalmøtetiden.

Les mer og ta kurset her

Publisert: 11. mar. 2024 Av: Charlotte Barstad