Naturkonferansen 2025: Terapi i en potteplante?
Hva må til for at naturopplevelser skal ha en terapeutisk effekt? På årets naturkonferanse løfter vi fram nærnaturen.

Publisert: 17 mars 2025
Skrevet av: KORUS sør
Hvordan påvirker naturen hverdagen din? Er naturen et tema i ditt arbeid med brukere og pasienter? Har dere felles naturopplevelser? Disse spørsmålene står sentralt når vi inviterer til årets naturkonferanse.
Stadig flere hjelpere inkluderer natur- og kulturbaserte intervensjoner i arbeidet med mennesker, og forskningen understøtter denne utviklingen.
- Årets konferanse arrangeres 3.-4. april på Thon Hotel Høyers i Skien
- Målgruppen er ansatte og ledere fra blant annet rus- og psykiske helsetjenester med interesse for naturbasert behandling.
- Konferansen arrangeres i samarbeid med Statsforvalteren i Agder, Statsforvalteren i Buskerud og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.
Gjør dørstokkmila kortere
I år arrangerer vi naturkonferansen for tredje gang. Denne gangen er målet å gjøre dørstokkmila enda kortere. For det finnes mye natur rundt oss, som kan bidra til å vekke sansene i hverdagen, enten du går ut eller henter naturen inn. Selv en potteplante kan ha positiv effekt.
Vi har håndplukket foredragsholdere med stor formidlingsglede og ulik bakgrunn. Kanskje dukker de opp i tursko, barbeint eller dressko? Uansett vil de dele sine erfaringer og innsikter om hvordan naturen kan tas i bruk i helsefremmende arbeid.
Blant foredragsholderne finner du:
- Siv Tonje Luneng, psykologspesialist ved KORUS sør, som vil snakke om naturterapi og naturens terapeutiske effekt.
- Steinar Krokstad, professor i sosialmedisin, som vil holde et digitalt innlegg om friluftsliv som en ABC til helse og livskvalitet.
- Lisbeth Felida Aabjørnsrød, som vil lede en workshop om skogsbad, en helsebringende og avslappende øvelse som passer for alle.
- Eva Linn Lilleheil og Reidar Vibeto, spesialrådgivere ved KORUS sør, som vil utforske temaet natur og poesi.
- Fred Rune Rahm, lege og tidligere ansatt ved KORUS sør, som vil snakke om naturopplevelser, forståelse og helse.
-
Utendørsterapi
Naturen kan brukes både i behandling og oppfølging av personer med rusutfordring. KORUS bidrar i arbeidet med å implementere utendørsterapi i behandlingsinstitusjoner og kommuner.
-
Terapi med sekk og sovepose
Det er mye terapi i en tur i skogen, en prat rundt bålet eller en stille kveld med fiskestanga ved et fjellvann, mener psykolog Johanne Refseth, bedre kjent som Psykolog med sovepose. I mars kan du møte henne på konferansen Frisk i friluft.