Ringer du én ringer du alle!

De regionale kompetansesentrene styrker samarbeidet.

To mennesker fra to ulike kompetansesentre hilser på hverandre og smiler.

Vi har lyttet til dere ute i kommunene og nå jobber vi i KORUS Stavanger, KORUS Bergen, RKBU Vest, RVTS Vest og NAPHA for å samarbeide bedre på tvers av sentrene.

I høst hadde vi en veldig kjekk samling i Stavanger, hvor noe av det vi jobbet med er hvordan vi kan bli mer tydelig overfor dere ute i kommunene.

– Mange av våre tjenester og tilbud overlapper hverandre, og ved å komme sammen på denne måten hvor fokuset er å spille hverandre gode gjør at vi kan gi dere et bedre tilbud. Alle sentrene har jobbet med prosessledelse og vi brukte denne metodikken for å finne gode måter å jobbe sammen på, sier Tore Berge, senterleder for KORUS Stavanger som var vertskap for samlingen.

På kort tid har vi kommet veldig langt.

Tore Berge

Tilbakemeldingene fra kommunene er at dere ønsker bedre oversikt over våre felles tilbud. Et første skritt er at vi skal tilby et felles nyhetsbrev.

Dette betyr at dere snart kan melde dere på et nyhetsbrev – hvor vi har samlet våre kurs og konferanser. Påmeldingslenke kommer på nettsiden til KORUS Stavanger i løpet av vinteren.

Berge er stolt over måten sentrene har nærmet seg hverandre.

– På kort tid har vi kommet veldig langt. Bare det å være her sammen, bli kjent på tvers av sentrene og se hvilke muligheter vi har om vi jobber sammen er veldig verdifullt. Det er en styrke for alle at vi bruker prosessledelse som metodikk. På den måten har vi et felles utgangspunkt slik at vi lettere kan jobbe fram gode løsninger for samarbeid, et samarbeid som kommer dere som jobber i kommunene til gode, sier han.

Et rom fullt av mennesker som mingler og snakker med hverandre.
En kvinne henger opp en grønn post-it-lapp på en hvit vegg. Fra før av henger det nærmere 30 lapper på veggen, i fargene rosa, gul, grønn og oransje.
Bildet viser en mann som skriver på en gul post-it-lapp. Lappen er festet på et stort, hvitt ark, hvor det er tegnet en båt med en grønn tusj.
Publisert: 21. nov. 2022 Av: Tone Helene Oskarsen