2C: Raymond Tollefsen

Bilde av Raymond Tollefsen

Om å være rusavhengig pappa - en far/datter historie

Raymond var blitt 41 år da datteren Caroline på 19 hadde fått nok av hans rusbruk og ga ham et ultimatum - henne eller rusen. Caroline hadde da vokst opp i forsterhjem hos Raymonds far og hans nye famile, mens Raymond ruset seg og var ut og inn av behandling og fengsel. Raymond var hovedsakelig avhengig av heroin og hadde 7 år bak seg i LAR da han fikk sitt ultimatum om å slutte med rusen helt og for alltid.

Raymond vil fortelle litt om hvordan smerten over å svikte datteren totalt var det som motiverte ham til å komme tilbake til livet og bli en ordentlig pappa igjen. Og hvordan man gradevis kan bygge opp tilliten og relasjonen etter mange år med rus og fravær.

Caroline's mor sin historie er portrettert i filmen "Engelen" av Margreth Olin  

Informasjon om foredragsholder

Raymond jobber i dag som brukerspesialist ved ARA Drammen i Vestre Viken HF. Han er også fagansvarlig og prosjektleder i Stiftelsen Medvandrerne, styremedlem i Norske Selvhjelpsforum og Norsk forening for Utendørsterapi og samarbeider med KORUS i flere prosjekter om utendørsterapi . Han har nå vært helt rus- og medisinfri i over et tiår og har et godt forhold til sin datter Caroline..

Publisert: 23. mar. 2023