Ruskonferansen 2025: Paralleller og Silent Disco
Få oversikt over innleggsholderne på paralleller og Silent Disco på Ruskonferansen 2025.

Publisert: 17 desember 2024
Skrevet av: Vilde Dyrnes Ulriksen
- Ruskonferansen er en nasjonal konferanse som arrangeres hvert andre år av St.Olavs hospital i nært samarbeid med den øvrige rusbehandlingen i Midt-Norge.
- Konferansen for 2025 har «Rus i et livsløp» som tema og arrangeres 1. og 2. april på Clarion Hotel Trondheim.
Silent Disco
SPOR 1

Ole Bergesen
Ole Bergesen er registerleder for helseregistrene Kvarus og Brukerplan. Kvarus er nasjonalt kvalitetsregister for rusbehandling i TSB. Brukerplan brukes av kommuner som vil ha en bedre forståelse av sine tjenestemottakere med rusproblemer og psykisk helseproblemer. Bergesen er utdannet siviløkonom med erfaring fra samfunnsvitenskapelig forskning, personvern og forvaltning av tekniske løsninger for registerdrift.

Monika Nordli
Monika Nordli, utdannet sosionom og jobbet i rusomsorgen i Oslo kommune i 10 år, før hun gikk over i stilling som faglig rådgiver i ADHD Norge i 2016. Har sammen med fagfolk i tjenestene utviklet en psykoedukativ nettportal, «Hekta på kunnskap», til ansatte som jobber med samtidig ADHD og rus.

Sigrid Rohde
Sigrid Rohde er rådgiver ved KORUS midt. Hun er utdannet sosionom og kunst- og uttrykksterapeut, og har utdanning i lederutvikling. Videre har hun lang erfaring fra rusbehandling samt arbeid med pårørende, prosessledelse, gruppeledelse, team- og organisasjonsutvikling. Rohde er friluftslivsentusiast og bruker store deler av arbeidstiden til å spre kunnskap om friluftsliv og utendørsterapi som metode. Hun fikk utmerkelsen Årets Villmarking i 2022.
Silent Disco
SPOR 2

Mathilde Kjølsrød Berg
Mathilde Kjølsrød Berg er rådgiver ved Antidoping Norge. Dopingkontaken er en anonym samtale – og informasjonstjeneste hvor ungdom tar kontakt med spørsmål omkring doping, kosttilskudd, trening og kropp. Her snakker vi med mange som vurderer å bruke doping, eller bruker doping. I dette foredraget vil Mathilde Kjølsrød Berg, som betjener Dopingkontakten, dele erfaringer fra de som tar kontakt. Hva tenker ungdom om doping og hvor får de disse tankene fra? Hun vil vise hvordan sosiale medier og algoritmene fører treningsinteresserte ungdom ned i et kaninhull hvor de presenteres for doping som en ufarlig og lettvint løsning for å oppnå målene om drømmekroppen. Hun vil også fortelle litt om hvordan Antidoping Norge samarbeider med kommuner for å forebygge dopingbruk blant ungdom og bidra til sunne lokale treningsmiljøer.

Anette Nauf
Anette Nauf (51) utdannet sykepleier på Høgskolen i Oslo, og har videreutdanning i palliasjon ved høgskolen på NTNU Gjøvik. Anette jobber på lindrende avdeling på Solvang helsehus og har jobbet på Sykepleie på hjul de siste 6 årene.
Anne Guro Jovall Dahl
Anne Guro Jovall Dahl (32) utdannet sykepleier ved Lovisenberg Diakonale høgskole og har videreutdanning i sårpleie ved Høgskolen på Vestlandet. Jobbet i rusomsorgen på blant annet Gatehospitalet, Prindsen Mottakssenter og Sykepleie på hjul. Det siste året vært fast ansatt i Sykepleie på hjul.

Vebjørn Stokke Brækken
Vebjørn Stokke Brækken er utdannet sosionom med videreutdanning i familieterapi og systemisk praksis og er spesialist i sexologisk rådgivning. Han har jobberfaring fra utekontaktarbeid både fra Uteseksjonen i Oslo og i Trondheim. Han har også jobbet med avrusning og utredning på Ullevål sykehus og har erfaring fra rusforebyggende arbeid i Trondheim kommune samt fra kriminalomsorgen.

Alexander Matthias Seifried
Alexander Matthias Seifried er er Dipl. Sozialarbeiter (FH), utdannet i Tyskland, med videreutdanning i oppsøkende sosialt arbeid (HiO). Han har 20 års jobberfaring fra utekontaktarbeid i Uteseksjonen i Trondheim og arbeid med ungdomskriminalitet i et tidligere gjengprosjekt på Oslo øst.
Paralleller
DAG 1
PARALLELL 1
Krister Moström
Krister Moström er seksjonsoverlege/medisinskfaglig rådgiver ved Seksjon rus- og avhengighetsbehandling Ung i ARA, OUS. Krister har jobbet ved Seksjon Ung siden 2018, og har en bakgrunn som fastlege gjennom mange år. Han jobber også siden 2004 som lege ved Aline barnevernsenter/ressurshelsestasjon med barn 0-4 år.
PARALLELL 2
Hege Krabseth
Hege Krabseth er overlege ved Avdeling for klinisk farmakologi, St.Olavs hospital HF, er ph.d kandiat og jobber med ulike prosjekt som omhandler rusmiddel- og legemiddelanalyser i spytt. Hun er blant annet med i PARIS-studien som er et samarbeid mellom Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin (St. Olavs hospital), Blå kors klinikk (Lade) og Avdeling for klinisk farmakologi (St. Olav), der man ser på påvisningstid i spytt av ulike rusmidler hos kroniske brukere.

Katrine Melby
Katrine er spesialist i klinisk farmakologi, og arbeider som lege ved Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin. St.Olavs hospital. Hun fullførte PhD i medisin med en dobbel blindet randomisert kontrollert studie på oksytocin nesespray for alkoholavhengighet i 2020, og er nå biveileder for PhD-kandidater og prosjektleder for PARIS - Trondheim.
Hun er leder i forskningsgruppen Biological Research in Addiction and Clinical Toxicology (BRACT), og har vært medlem i International Society of Addiction Medicine - New Professionals Exploration, Training & Education (ISAM-NExT), Publication Subcommittee.
Hovedtematikken for forskningen er utvikling av bedre diagnostikk og medikamentell behandling for ruslidelser.
Sofie Smedsrud
Sofie Smedsrud jobber som vernepleier ved Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin St Olavs. Hun er i rusakutt-team, og medisinansvarlig i krisekorttid døgnavdelingen. Går videreutdanning i Psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid ved NTNU. Utdannet MAP-instruktør i 2024, og er ledende superbruker i Helseplattformen. Begynte som forsknings vpl i PARIS-studien høsten 2024.

Linn Wigum-Eide
Linn Wigum-Eide er spesialsykepleier med videreutdanning i rus og psykiatri og har jobbet i Avrusningsavdelingen ved BKKL i 15 år. Hun har erfaring som forskningssykepleier fra blant annet dobbelt blindet RCT, farmakokinetikkstudier og PARIS-Trondheim. Hun har deltatt på internasjonale konferanser ASAM i New Orleans og ISAM i Busan og Marrakech.

Thea Fornes Haram
Thea Cecilie Fornes Haram er spesialsykepleier og har jobbet på Blå Kors klinikk Lade i 17 år. Hun har erfaring som forskningssykepleier fra blant annet et dobbelt blindet RCT, farmakokinetikkstudie og PARIS-Trondheim. Har i tillegg hatt forskning som emne på NTNU under årsstudium psykologi. Samt GCP kurs. Hun har undervist om rusmidler og abstinensbehandling på vegne av Blå Kors hos blant annet ulike studieretninger på NTNU og VGS i Trondheim.
Anders Aavik
Anders Aavik er brukerrepresentant og leder for Brukerrådet ved Blå Kors klinikk Lade. Brukerrådet skal fremme brukerperspektivet i viktige saker og prosesser, og bidra til at brukere og pårørende blir hørt gjennom økt medvirkning.
PARALLELL 3

Trine Finanger
Trine Finanger er spesialist I rus og avhengighetsmedisin og obstetrikk og gynekologi. Hun har vært ansatt ved klinikk for rus og avhengighet siden 2015 og har arbeidssted på overgrepsmottaket, kvinneklinikken, en dag i uken. Hun har en doktorgrad i bruk av alkoholmarkøren PEth med spesielt fokus på kvinner.
PARALLELL 4

Johanna Vigfusdottir
Johanna Vigfusdottir er psykologspesialist og PhD stipendiat ved NTNU. Hun har siden januar 2016 jobbet i en 100% stilling ved DBT team ROBUST. Siden mars 2021 har hun hatt 50% permisjon fra ROBUST for å jobbe med sitt PhD prosjekt.

Edvard Breivik
Edvard Breivik er konstituert overlege ved akutt psykiatrisk avdeling og er PhD kandidat ved NTNU. Han er utdannet i ulike traumeterapiretninger og utdanningsprogram fra Harvard Medical School i implementering av intervensjoner for traumatiserte populasjoner.
PARALLELL 5

Maria Melås-Kvitland
Maria Melås-Kvitland er psykologspesialist ved RVTS Midt. Hun har tidligere jobbet med sped- og småbarnsfamilier innenfor kommunehelsetjenesten og BUP. Jobber nå bla. med Tidlig Inn og flyktninger ved RVTS Midt.

Tove Kristin Steen
Tove Kristin Steen er rådgiver ved KORUS midt. Hun er utdannet psykiatrisk sykepleier og har en mastergrad i psykisk helsearbeid, og har også MI-utdanning fra Nord universitet. Hun har mange års erfaring fra psykisk helsevern og som rådgiver i KORUS. Jobber nå med opplæringsprogrammet Tidlig Inn, Bedre Tverrfaglig Innsats (BTI) og Motiverende samtale.
Paralleller
DAG 2
PARALLELL 6

Rakel Jonassen
Rakel Jonassen er seniorrådgiver i avdeling for levekår i divisjon folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet. Hun er utdannet statsviter med grunnfag i spansk og latinamerikastudier og master i statsvitenskap fra UiO, Universidad de Salamanca (Spania) og det norske universitetssenteret i St. Petersburg (Russland). Hun jobber innenfor feltene psykisk helse, livskvalitet og rusforebygging primært gjennom det ti-årige Program for folkehelsearbeid i kommunene og det nasjonale programmet for rusforebyggende arbeid blant barn og unge.

Renate K. Vesterbekkmo
Renate K. Vesterbekkmo er rådgiver ved KORUS midt. Hun har grunnfag i medisin, bachelor i helseadministrasjon og en master i folkehelsevitenskap. Hun har kurs i prosessveiledning fra LENT og grunnopplæring i European prevention curriculum utarbeidet av EMCDDA. Hun har tidligere jobbet på en regional enhet for spiseforstyrrelser samt ledet en vurderingsinstans innen TSB.

Katrin Øien
Katrin Øien er rådgiver ved KORUS midt. Hun har en bachelorgrad i sosiologi og psykologi, og en mastergrad i sosial- og samfunnspsykologi. Hun har jobbet i rusbehandling for ungdom og som forskningskoordinator i Klinikk for rus og avhengighetsmedisin ved St. Olavs hospital HF. Hun har kurs i prosessledelse fra LENT.
PARALLELL 7

Terje Stølan
Terje Stølan er daglig leder og gründer av FIRE - Stiftelsen Ett skritt videre. Han er utdannet vernepleier, jobbet i rusomsorgen siden 2004. Har sammen Wenche Slemmelid Olsen startet Trondheims første gatelag og arrangert tidenes første NM i gatefotball i 2007 og vært landslagstrener for Det norske gatelandslaget for kvinner. Var med å starte FIRE - Stiftelsen Ett skritt videre i 2008 og har blitt nominert for årets ladejarl for denne jobben.

Linn Therese Anzjøn Dahl
Linn Therese Anzjøn Dahl er utdannet førskolelærer og har 12 års erfaring som pedagogisk leder i barnehage. Etterutdanning i Ungdom, rus og avhengighet og Rus og psykisk helsearbeid fra NTNU og videreutdanning i veiledning fra DMMH. Har siden 2021 jobbet i A-larm bruker- og pårørendeorganisasjon på rusfeltet, og har det siste året hatt stillingen som Regionleder i Trøndelag.
PARALLELL 8
Anders Aavik
Anders Aavik er brukerrepresentant og leder for Brukerrådet ved Blå Kors klinikk Lade. Brukerrådet skal fremme brukerperspektivet i viktige saker og prosesser, og bidra til at brukere og pårørende blir hørt gjennom økt medvirkning.

Cecilie Myreng Melby
Cecilie Melby er sosionom og gruppeleder i Avrusingsavdelingen ved Blå Kors klinikk Lade

Arve Wold
Sykepleier, Blå Kors klinikk Lade

Cathrine Thorvaldsen
Cathrine Thorvaldsen er spesialsykepleier med videreutdanning i rus og psykiatri og har gjennom 18 år arbeidet i ulike stillinger ved Blå Kors klinikk Lade. Per tiden i et poliklinisk og ambulant team ved Avrusningsavdelingen der teamet (to spesialsykepleiere og en psykiater) blant annet tilbyr arenafleksibel hjemmeavrusning der det vurderes aktuelt.
Brenner for å bidra til økt livskvalitet!
PARALLELL 9

Vidar Mikael Sundal
Vidar Mikael Sundal jobber som seksjonsleder i poliklinikken ved klinikk for rus- og avhengighetsmedisin på St. Olavs hospital. Han har jobbet med spilleavhengige over mange år og etablerte poliklinikkens gruppetilbud for denne pasientgruppen i 2019, hvor han har vært gruppeleder siden tilbudet ble opprettet.

Anne Bolsø
Anne Bolsø Nordbek, sosialfaglig rådgiver i Spillavhengighet Norge. Anne har bakgrunn som pedagog, har jobbet 15 år med barn og unge, og er pårørende til en spilleavhengig. I dag jobber Anne med bruker og pårørendemedvirkning, og er opptatt av å øke kunnskap omkring spilleavhengighet ute i samfunnet, samt sikre god behandling til de som rammes.

Alexander Holmsve
Alexander Holmsve er erfaringskonsulent hos Spillavhengighet Norge og regionkontakt for Midt-Norge. Han har vært aktiv innen idretten i mange år, både som trener, dommer, styremedlem og leder. Innerst inne bar Alexander på en hemmelighet som ingen visste om – han var spilleavhengig. Dette kom til overflaten da han begikk underslag på arbeidsplassen sin. I dag jobber Alexander med mennesker i samme situasjon og brenner spesielt for å forebygge spilleavhengighet blant ungdom. Han arbeider også for å forbedre tilbudene i fengsler for personer med spillelidelser, slik at soning kan føre til rehabilitering i stedet for en forverring av avhengigheten.

Jo Arild Salthammer
Jo Arild Salthammer er rådgiver i KORUS midt, hvor han jobber mye med undersøkelser, statistikk, oversikt, og rapporter. Han er sykepleier og multimediateknolog, med videreutdanning knyttet til penge- og dataspill.

Paul Gabor
Paul Gabor er rådgiver ved KORUS midt. Han har utdanning og erfaring fra offentlig, privat og frivillig sektor med ledelse, salg/markedsføring og helsefag. Hans arbeidsområder er Arbeidsliv og rus (Alor), Ansvarlig alkoholhåndtering (AAH) og penge- og dataspill.
Kontakt
Relatert innhold
-
Ruskonferansen 2025
Her finner du siste nytt om Ruskonferansen 2025.
-
Nominer din kommune til Kommunerusprisen 2025
Kommunerusprisen 2025 deles ut i forbindelse med Ruskonferansen 1. og 2. april. Vi har nå åpnet for nominasjoner.
-
Velkommen til Ruskonferansen 2025
Det er nå mulig å melde seg på Ruskonferansen 2025, som arrangeres 1. og 2. april i Trondheim.