Hvordan virker de ulike rusmidlene?

Dette er et spørsmål du ofte får høre i møte med ungdom og det er ikke lett å holde seg oppdatert på de ulike rusmidlene og virkningene av disse.

Dagens unge melder tilbake at de står i en spagat mellom informasjonen de får fra internett eller venner og den informasjonen de får fra skolen eller foreldre. I disse fire videoene gir seksjonsleder Sturla Johansen v/RUSinfo (tidligere Rustelfonen) og fagkonsulent ved RUSinfo Peder Brinchmann Solvang informasjon om ulike rusmidler og virkningen av disse. I tillegg finner du også god og troverdig kunnskap om rusmidler som gjør deg bedre rustet til å svare på de unges spørsmål. 

Virkningen av ulike rusmidler

I denne filmen tar seksjonsleder Sturla Johansen v/RUSinfo (tidligere Rustelfonen) for seg ulike rusmidler og virkningene av disse. Han forteller om hovedvirkningene; dempende, stimulerende og hallusinogene. 

Virkningen av ulike rusmidler
Hva er alkohol?

Fagkonsulent ved RUSinfo Peder Brinchmann Solvang snakker først i denne filmen om hva alkohol er. Videre har han noen gode tips for hva en kan gjøre i forkant og underveis for å ikke bli for beruset. Han tematiserer også kjønnsdimensjonen.  

Hva er alkohol?
Virkningen av alkohol

Hvor blir alkoholen tatt opp i kroppen? Hva er egentlig promille? Når blir promillen i høyeste laget? Hva er blackout? Har du «lært» deg å drikke? Dette er noen av spørsmålene Sturla Johansen v/RUSinfo gir deg svar på i denne filmen. 

Virkningen av alkohol
Hva er cannabis?

I denne filmen møter du Peder Brinchmann Solvang v/RUS info. Her får du vite mer om hva cannabis er, og virkningene og symptomer ved bruk. I slutten tar han også for seg forhåndsregler hvis en velger å prøve cannabis.

Hva er cannabis?

Lyst å vite mer?

Mer informasjon om rusmidler finner du hos RUSinfo.noOslo universitetssykehus og rusopplysningen.no. En oversikt over rusmiddeltrender i Bergen (Føre var) finner du her og en oversikt over vanlige slanguttrykk finner du her. En PDF-fil med oversikt over de vanligste rusmidlene inkludert risiko forbundet med bruk finner du her

På weedensenteret.no finner du mye nyttig informasjon om cannabis. Denne nettsiden egner seg også som informasjonskilde for ungdommen.