StaRus 2024: Hvordan blir framtidens rusbehandling?

I mars er det igjen duket for den årlige StaRus-konferansen.

Rundt ti mennesker står med ryggen til kameraet. De ser på en tavle hvor det står «Dagsplan» skrevet med store bokstaver. Under dette henger det lapper med ulike diskusjonstemaer. Til venstre for tavlen henger en plakat hvor det står «Tema: Kjønn, rus og avhengighet»
OPEN SPACE: Årets tema er «Hvordan blir framtidens rusbehandling?». Her fra StaRus i 2023 hvor temaet var «Kjønn, rus og avhengighet». Konferansen arrangeres, som alltid, etter Open Space-metoden. Foto: Tone Helene Oskarsen

2004 var et merkeår for rusfeltet. Rusreformen trådte i kraft og Tverrfaglig Spesialisert Rusbehandling (TSB) ble født. Hensikten med reformen var å styrke helsetjenestetilbudet og sikre helhet i behandlingstilbudet til rusmiddelmisbrukere. I 2004 ble også StaRus-konferansen arrangert for første gang. Hurra! Mange store planer ble lagt for rusfeltet, men ble ønskene oppfylt?

Det eneste som er sikkert når det gjelder framtidens rusbehandling er at den ikke blir slik vi tror den skal bli. Likevel er det nyttig å diskutere og fabulere om hva fremtiden vil bringe. StaRus-Konferansen, med bruk av Open Space-metoden, vil gi en perfekt ramme for at vi sammen reiser inn i og utforsker rusbehandlingen i 2024.

Årets tema for konferansen er «Hvordan blir framtidens rusbehandling?» og målgruppen er alle som interesserer seg for kunnskapsutvikling innen rusfeltet.

Både kveldsarrangementet og Open Space-konferansen er gratis.

Se informasjon om påmelding nederst på siden.

Mandag 18.03.2024:

Sted: Sal 4, Odeon Kino i Sandnes, Vågsgata 33.
Klokken 18.00 – 21.00 (foredrag og film).

  • Inspirasjonsforedrag relatert til årets tema v/Spesialrådgiver Sverre Nesvåg – «Hva tror jeg vil påvirke utviklingen av framtidens rusbehandling?».
  • Filmvisning: «28 dager». Dette er en dramakomedie som følger en suksessfull journalist (spilt av Sandra Bullock) som blir tvunget til å delta i et rehabiliteringsprogram for alkoholisme.

Tirsdag 19.03.2024:

Sted: Sola Strand Hotel, Axel Lunds veg 27, 4055 Sola.
Klokken 09.00 – 15.30.

  • Åpent for registrering fra klokken 08.30.
  • Konferansedag etter Open Space-metoden.
  • Åpning med velkommen og fire korte inspirasjonsforedrag.

Påmelding:

Meld deg på til Liljan Kristensen på mail: Liljan.hapnes.kristensen@sus.no

Først ved bekreftelse fra Liljan Kristensen er du påmeldt og da er påmelding bindende.

Påmeldingsfrist: 19.02.2024.

Dette er StaRus:

StaRus (Stavangergruppen for rusmiddelforskning) er et samarbeidsforum for utvikling av rusmiddelforskning og består av Universitetet i Stavanger (UiS) og Stavanger Universitetssjukehus (SUS) v/Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling.

Publisert: 7. feb. 2024