ROM med barnet i fokus

KORUS midt

Sted:
Lærings- og mestringssenteret Korus Midt, Schwachs gate 3, 7030 Trondheim
Dato:
tor. 05 sep. 2024.
Tidspunkt:
17:30 - 20:00
Fysisk / digital deltagelse:
Fysisk
Prisoversikt
Ordinær: 0 kr
Påmeldingsfrist
05.09.2024

Torsdag 5.september 2024 kl. 17:30- 20:00 inviterer vi til ROM med barnet i fokus.

Temaet denne kvelden er: Hvordan påvirkes familien når en er syk?

ROM med barnet i fokus er til alle som har barn med noen med rusproblemer eller psykiske helseutfordringer. Vi inviterer også besteforeldre, tanter, onkler eller andre familiemedlemmer som har en nær relasjon til barn i familien.

ROM med barnet i fokus er også et tilbud til fagpersoner. Fagpersoner både i kommune- og spesialisthelsetjeneste har mye å lære av erfaringene til pårørende. Gjennom ROM som dialogmøte har vi mulighet til å fremme ønsker om endring på tjeneste- og systemnivå. 

Hva er ROM?

ROM er et likeverdig dialogmøte mellom pårørende og fagpersoner. Hvert møte har sitt tema og skal være et ROM for erfaringsdeling, ny kunnskap, læring, påfyll og endring. ROM er utarbeidet av Voksne for barn og kveldene ledes av erfarne ROM-ledere. Det er viktig for oss å legge til rette for en trygg arena for deling av erfaring.

Hva er ROM med barnet i fokus?

Det å ha barn med noen som ruser seg eller har psykiske helseutfordringer kan være ekstra krevende som pårørende. Det kan være at dere bor sammen, eller at forholdet er over. Det kan bringe mange dilemmaer og utfordringer i det ansvaret det er å beskytte et barn. Det kan også være krevende å være besteforelder, tante, onkel eller ha annen nær relasjon til barn i disse familiene. Vi erfarer at det er fint å ha en arena hvor dere kan treffe andre pårørende i liknende situasjon, og også å møte fagpersoner. Både for refleksjon og innspill.

Vi serverer kaffe/te og frukt.

Ved påmelding må du registrere om du kommer som fagperson eller pårørende. Fagpersoner er velkommen fra kl.16.30 for planlegging av kvelden.

Velkommen!


Vi holder til i lokalene til LMS (KORUS Midt), Schwachs gate 3 / like ved Rusklinikken o Klostergata 48 (ved Coop Prix på Øya).

Ansvarlig for arrangementet er Lærings- og mestringssenteret (KORUS Midt) ved Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin, St.Olavs Hospital.

Dersom du har spørsmål til arrangementet, eller er usikker på om du er i målgruppen, ta kontakt med LMS på telefon 477 61 696 / lena.sorensen@stolav.no.

Kontaktperson for arrangementet:
Lena Sørensen
lena.sorensen@stolav.no
95239965