Campkonferansen 2024 ved foten av Sylan

KORUS midt

Campkonferansen natur og psykisk helse er for deg som er interessert i sammenhengen mellom natur og psykisk helse. Dette blir innholdsrike og spennende dager i naturskjønne omgivelser i fjellområdet Sylan ved Nedalshytta 13.-15. august 2024.

Dato:
tir. 13 aug. - tor. 15 aug. 2024.
Tidspunkt:
12:00 - 15:00
Fysisk / digital deltagelse:
Fysisk
Prisoversikt
Overnatting inne inkl. mat: 3900 kr.
Overnatting ute i telt/hengekøye inkl. mat: 3100 kr.
Påmeldingsfrist
01.07.2024

Campkonferansens fundament er å samle folk for å bygge relasjoner, dele kunnskap og ferdigheter, felles måltider og felles aktiviteter i tett kontakt med naturen rundt Nedalshytta. Foredrag og workshops vil gi deg inspirasjon, kunnskap og muligheter til å bli kjent med folk som er engasjert innen fagfeltene natur, psykisk helse og rus. Konferansen er for alle som er engasjert i temaene natur og frilufts-/utendørsterapi, og psykisk helse- og rusarbeid. 

Tema for årets konferanse er: "Naturen som metode for god psykisk helse".

Om campkonferansen:
Campkonferansen er en nasjonal konferanse i friluft, med utendørsterapi og psykisk helse som fokusområde. Denne konferansen har tidligere vært arrangert i Agder og i år er det NFUT norsk forening for utendørsterapi og  trøndernettverket som står for arrangementet på  Nedalshytta. 

Campkonferansen er en konferanse hvor vi utveksler erfaring, knytter kontakter og innhenter ny kunnskap om naturens påvirkning relatert til god psykisk helse. Programmet er under utarbeiding og vil bli klart i starten av mai. Påmeldingen er allerede åpen og du kan sikre deg plass på årets konferanse nå. 

Ønsker du å bidra?
Under siste dag av konferansen, torsdag 15. august, er det åpnet opp for at du kan bidra med et tema du er interessert i, har kunnskaper om og som du ønsker å dele med andre. Det legges opp til korte workshops og miniforedrag. Miniforedragene er på maks 8 minutter og mulighet for en 45-90 min workshop. Ønsker du å bidra inn i konferansen med enten miniforedrag eller workshop, ta kontakt innen 10. mai og send e-post til:
berit.storhold@dnt.no

Ellers vil programmet bestå av bålsamtaler og to lengre økter på 3 timer hver med vandring og workshop i fjellområdet ved Nedalshytta. I naturskjønne omgivelser vil vi kunne fordype oss i ulike teama knytet til "naturen som metode for god psykisk helse". Mer info og detaljert program kommer. 

Mat og overnatting
Campkonferansen er i år lagt til Trondhjems Turistforening sin betjente hytte, Nedalshytta. Det betyr at alle måltider serveres på hytta og har en standard DNT meny. Det er ikke anledning til å lage egne måltider. Opplys om allergier/vegetar i påmeldingen. 

Nedalshytta ligger vakkert til like ved den oppdemte Nesjøen i Tydal kommune. Hytten er et flott utgangspunkt for turer i nærområdet og lengre fjellturer med blant annet Storsylen som et populært turmål. Vi anbefaler at du tar deg et par dager ekstra i forbindelse med konferansen og besøker noen av de flotte turmålene i området. Ønsker du dette, kan bestilling av opphold ut over konferansen gjøres her. 

Transport til konferansen
For deg som kommer langveis fra, er Trondheim lufthavn Værnes nærmeste flyplass. Du kan også ta tog til Stjørdal. Har du behov for transport tur/retur Værnes/Stjørdal eller Trondheim, ønsker vi at du opplyser om dette i påmeldingen. Et beløp knytet til felles transport kan påberegnes, ca 500 kr. Mer info om dette kommer når vi ser behovet for transport. 

Ellers oppfordrer vi til samkjøring og bruk av offentlig kommunikasjon der det er mulig. 

Bekledning og utstyr
Nedalshytta ligger på fjellet og været kan være skiftende. Vi bruker DNT sin pakkeliste for sommerturer i fjellet og oppfordrer dere til å medbringe nødvendig klær og utstyr for ferdsel i fjellet sommerstid. Info om pakkeliste 

Pris og arrangør
Konferansen koster kr 3900 per deltaker (sove inne på hytta - lakenpose må medbringes).
Og kr 3100 per deltaker om du ønsker å sove i eget telt/hengekøye. 
Første inkluderte måltid er en enkel suppe til lunsj tirsdag og siste inkluderte måltid er en enkel lunsj torsdag. 
Middag på dag 1 og dag 2 er en standard DNT 3- retters middag.

Det opplyses om at hytten er åpen for andre gjester både på dagtid og for overnatting under konferansen. 

Konferansen arrangeres av foreningen NFUT(Norsk forening for utendørsterapi), med medarrangører. 
Ønsker du å bidra inn i konferansen med enten miniforedrag eller workshop, ta kontakt innen 10. mai og send e-post til: berit.storholt@dnt.no

Velkommen!

Kontaktperson for arrangementet:
Berit Storholt
berit.storholt@dnt.no
90922850