4C: Thea Fjereide

Bilde av Thea Fjereide

Å bli hel, min histore inn og ut av rus, om å finne sin plass og lære å bli glad i seg selv.

Informasjon om foredragsholder

Thea vokste opp på grunerløkka i Oslo på 80-90 tallet. Hun bodde sammen med moren sin og etter hvert ble familien større og hun fikk en stefar og to mindre søsken. Faren til Thea ruset seg og var mye fraværende. Hun strevde med å finne sin plass i familien og savnet til faren var stort. Hun strevde også med skolen og fra 12 år alderen ble rusen en flukt som ganske fort tok over livet hennes. Allerede som 15 åring begynte hun med sprøyter og var nå en del av samme miljø som sin far.

Da hun var 19 år, ble hun gravid og dro i rusbehandling for første gang. Datteren hennes ble født og hun var helt sikker på at livet i rus var over. Da datteren hennes var 4 år tok igjen rusen over livet hennes og etter å ha strevd med å få kontroll på egenhånd i 2 år, så hun seg nødt til å gi fra seg omsorgen for datteren. Datteren flyttet i fosterhjem hos Theas mor og vokste opp der. Thea var inn og ut av utallige behandlinger og hadde mange overdoser de neste årene.

I 2015 ble Thea med på tur med Veien Ut og siden det har hun bygget seg et nytt liv uten rus og avhengighet. De siste 8 årene har Thea tatt utdannelse innen yoga, klatring og studerer nå gestaltterapi. Hun har jobbet i Veien Tilbake og Back in the ring hvor hun har brukt egenerfaringen sin til å hjelpe andre til et bedre liv uten rus.

Publisert: 23. mar. 2023