Nyhetsarkiv KORUS Oslo
Nyheter 2024
-
Erfaringskompetanse - fra erfaring til ressurs
Hvordan kan erfaringskompetanse integreres i tjenester? En ny rapport fra Uteseksjonen i Velferdsetaten gir innsikt i hele prosessen, fra rekruttering og ansettelse til møtet med brukeren. KORUS Oslo har veiledet rapporten.
-
Hvordan nå ungdom som bruker doping?
Ny kampanje fra Steroideprosjektet rettet mot ungdom og alle som jobber med ungdom.
-
Erfaringskonsulentene har laget sitt eget nettverk
Erfaringskompetanse er på vei inn i tjenestene for mennesker med psykiske- og rusrelaterte utfordringer. Å være den eneste med erfaringsbakgrunn kan likevel være ensomt. I de vestlige bydelene i Oslo er det et eget nettverk for erfaringskonsulenter.
-
Anabole steroider og andre prestasjonsfremmende midler
Velkommen til en ny utgave av Russisk rulett - vårt nyhetsbrev om bruk av doping utenfor organisert idrett.
-
Kan digitale verktøy hjelpe ungdom å slutte med cannabis?
Nå er det kommet en ny rapport om hasjavvenningsappen HAP. Du kan se webinaret om hvordan man kan samtale med ungdom om cannabis her!
-
Nalokson er et verktøy for å redde liv
Nalokson er en av hovedpillarene i det overdoseforebyggende arbeidet, sier Christoffer Røed, ny naloksonkoordinator for Sørøst-Norge.
-
Gatenær i 20 år
Gatenærkonferansen er et viktig møtested for alle som driver med oppsøkende sosialt arbeid og andre som er interesserte i arbeid med utsatt ungdom. Denne gangen feirer vi 20-årsjubileum og årets tema er kriminalitet.
-
Stor satsing på det oppsøkende feltet!
Aldri før har det blitt bevilget mer midler til et prosjekt i KORUS-sammenheng. Nå skal det oppsøkende fagfeltet styrkes med mål om å tilby likeverdige og ungdomsvennlige tjenester for barn og unge i hele landet.
-
Oppsøkende ungdomsarbeidere som brobyggere
Det er en stor fordel for ungdom med rus- eller kriminalitetserfaringer å også ha positive erfaringer med verden utenfor gjennom idrett, skole eller arbeid. Forebyggende ungdomsarbeid kan bidra til dette.
-
Rusbrosjyrer på flere språk
De populære brosjyrene med informasjon om alkohol, cannabis og kokain er nå oversatt til arabisk og polsk.
-
Gatenær blir gratis
Vi fjerner deltakeravgiften til årets Gatenærkonferanse. Målet er nå ut til oppsøkende tjenester med begrensede budsjetter.
-
Erfaringskonsulenter inspirerer!
Forskning viser at erfaringskonsulenter påvirker tjenestene positivt. Selv ønsker de klarere retningslinjer for hvordan de blir brukt.
-
Hva skjer på rusfeltet i Europa?
Representanter fra syv europeiske byer var nylig samlet for å dele erfaringer fra sitt arbeid på rusfeltet. Her er noen av læringspunktene fra møtet i Wien.
-
Myter og magefølelse - hvordan kan vi sikre at forebygging er evidensbasert?
Mange tiltak med gode intensjoner har ingen rusforebyggende effekt. Men hva virker egentlig? Vi har satt forebygging som ett av våre hovedtema på Arendalsuka.
-
Forebygging og oppsøkende arbeid på Arendalsuka
Oppsøkende tjenester kan være både den siste og første kontakten ungdom har med velferdsstaten, og er en viktig del av det offentlige tilbudet i Norge.
-
Kan man kjenne alle ungdommene på Norway Cup?
Oppsøkende virksomhet bidro til at årets Norway Cup gikk fredelig for seg.
– Utekontaktenes tilstedeværelse og evne til å fange opp utfordringer på et tidlig tidspunkt har vært uvurderlig, sier politiet. -
Tidlig inn i tre bydeler i Oslo
Når gravide og småbarnsfamilier opplever situasjoner der rus, vold eller psykisk uhelse er til stede, trenger de riktig og god hjelp. Da kan "Tidlig inn"-programmet være nyttig.
Nyheter 2023
-
Kunnskapsbehovet om gravide og rus er stort
Fagfolk vil vite mer om hvordan rusmidler påvirker fosteret, hva vi gjør når vi avdekker rusutfordringer, og hvordan vi skal snakke om rusbruk på en ivaretakende måte.
-
Systematikk i det overdoseforebyggende arbeidet
Oslostandarden for overdoseforebyggende arbeid gir god veiledning for hvordan man kan jobbe på bydelsnivå. Denne uken jobbet bydelene i Oslo med hvordan den praktiske impementeringen av standarden skal skje.
-
Ny e-læring om rus og somatikk
KORUS Oslo har lansert et nytt undervisningsopplegg som skal gi ansatte som jobber med rusavhengige mer kunnskap om vanlige helseutfordringer.
-
Rusbruk blant ungdom i Europa
De høye tallene for bruk av kokain og andre rusmidler blant videregåendeelever i Oslo i årets Ungdata-undersøkelse overrasket. Men hvordan er bildet i resten av Europa? KORUS Oslo har laget en oppsummering.
-
Alle kan redde et liv
– Med ganske enkle grep kan hvem som helst bidra til å redde et liv, sier paramedic Bjørn Loe. I forbindelse med satsingsuken mot overdoser fikk over 200 personer innføring i førstehjelp og informasjon om ovedoseforebygging på Jernbanetorget i Oslo.
-
Forsøker å tette hullene i hjelpeapparatet
Mange ROP-brukere falt utenfor da døgnplassene forsvant. Da opprettet NAV Ullern et eget team for å fange dem opp og hjelpe dem inn i egen bolig.
-
Rusfaglig Oslostandard er evaluert!
Det er ikke nok å lage gode retningslinjer for å forbedre kvalitet, det er selve gjennomføringen som betyr noe.
KORUS har sett på erfaringene bydelene har gjort seg med å implementere Oslostandarden for rusfaglig arbeid.
-
Hvordan vet vi om rusforebygging virker?
Hvilke tiltak er evidensbaserte, og hva har egentlig effekt i det rusforebyggende arbeidet? FN og Verdens helseorganisasjon har standarder for rusforebyggende arbeid, og KORUS samler nå inn informasjon om rusforebyggende innsatser over hele landet.