Maren Løvås
KORUS Stavanger

Hva kan jeg hjelpe deg med?
Jeg jobber med tidlig innsats når det gjelder barn, unge og deres familier. Ta kontakt med meg om du ønsker tips og råd i arbeid med Bedre tverrsektoriell samhandling (BTI/BTS) og om du ønsker å delta i nettverk for kommuner som arbeider med BTI. Jeg har også ansvar for «Tidlig inn» – som er et opplæringsprogram for kommuneansatte med mål om å gi gravide og småbarnsfamilier kompetent hjelp tidlig på områdene rus, psykisk helse og vold gjennom tverrfaglig samarbeid. Jeg har jobbet med tematikken barn som pårørende og barn som lever i familier med rusproblemer i mange år, og jeg har ansvar for den årlige konferansen «Mot til å se, evne til å handle».
- Arbeidsområder
- • Familie og barn
- • Forebygging
- • Pårørende
- Kontakt:
- maren.lovas@rogaland-asenter.no
- 412 93 573
Bakgrunn
Jeg er sosialantropolog, barnevernspedagog og har en master i familieterapi. Jeg har mange års erfaring fra arbeid med vanskeligstilte barn og familier, blant annet i Bufetat, barneverntjenesten og BUP. Jeg har bodd og arbeidet i Midtøsten og Nederland og har gjennom dette arbeidet erfaring med flyktningproblematikk og minoriteter.
Relaterte lenker:
Medforfatter: Barn som pårørende: Resultat fra en multisenterstudie – Helsedirektoratet (PDF)
Medforfatter: Kunnskapsoppsummering om barn og partnere til personer med rusproblemer – Akershus universitetssykehus (PDF)
Relatert innhold
-
Bedre tverrfaglig innsats (BTI)
Barn som har det vanskelig skal bli sett og fulgt opp. Bedre tverrfaglig innsats (BTI) er en modell som skal sørge for at barnet ikke faller mellom flere stoler.
-
Tidlig inn
Tidlig inn er et opplæringsprogram som hjelper deg å stille de rette spørsmålene og gi nødvendig hjelp til familier med utfordringer knyttet til rus, psykisk helse og vold i nære relasjoner.
-
Det står bra til med de unge
DEBATT: Antall barn og unge som søkte hjelp fra barne- og ungdomspsykiatrisk, kommunen og hjelpetelefoner økte under pandemien. Likevel viser ferske tall fra Ungdata at ungdom flest vurderer at de har det bra.